Over mij

HarteKracht ben ik, Linde, en mijn kleine kudde paarden. HarteKracht als praktijk is ontstaan vanuit passie en compassie voor mensen en dat ik de paarden hier bij in heb kunnen weven, is alleen maar prachtig te noemen. Wat ooit als tiener begon als pedagogische interesse veranderde in de loop van mijn leven steeds meer in een honger naar de psychologische processen van de mens.

Hoe gedraagt de mens zich, wat beweegt hem, wat zijn zijn motivaties en wat vormt hem tot wie hij is. Vraagstukken die mij aanzette tot het lezen van veel literatuur en het doen van vele observaties van baby’s, kinderen en volwassenen.

Mijn eigen vier kinderen zijn hier altijd een extra drijfveer voor geweest want zij spiegelen en nodigen uit tot zelfreflectie maar ook zorgen zij voor het openbreken van emoties waarvan ik niet wist dat ik ze zo sterk in mij had.

Uiteindelijk kwam ik steeds meer uit bij de basisbehoeften van de mens. De authentieke behoeften die je een basis geven voor het opgroeien en ontwikkelen als individu.

 

Jean Liedloff is wat dat betreft mijn grote held. Zij schrijft hier heel helder over in haar boeken.

Baukje van Leeuwen vormde een prachtig model, de CREF-methode®, dat uitstekend aansluit bij hoe ik over behandelingen en therapie ben gaan denken. Met haar methode heb ik leren werken en ondersteun ik nu volwassenen en kinderen met het (terug te) vinden van hun basisvertrouwen en hun balans in het leven.

Prachtig werk waar ik alles wat ik de afgelopen 20 jaar vergaard heb in kwijt kan.

Ik nodig een ieder van harte uit om bij mij en de paarden zijn of haar leven een stukje fijner te komen maken.

 Welkom!

Linde Thönissen – Praktijk HarteKracht

 

Wanneer je blijft doen wat je deed, zul je altijd krijgen wat je kreeg